Vill du ha vårt nyhetsbrev, fyll i din adress nedan Dela den här sidan
| Fler
Startsida
XXX-såsen / festivalsåsen.
Trinididad Scorpion nötter
Jamaica hibiscus saft 700ml
Magma Hot Sauce
Dave's Gourmet Insanity Salsa
Danny Cash's Jolokia Havoc
VÄLJ KATEGORI (ER)
FRISÖKNING
Artiklar: 0 st
Summa: 0 :-
Tillbaks till recept Skriv ut recept Skicka recept till en vän
Torkat kött (Beef Jerky)
Lär dig att tillaga en Amerikansk specialitet. Variera gärna med olika köttsorter och kryddor. Här är ett recept.

Frys köttet lite så att det blir lättare att skiva tunnt. Timma köttet från fett och senor. Skär köttet i fiberriktningen i väldigt tunna skivor.
Blanda lök, timjan, lagerblad, salt, vitlök, peppar, vinäger, vin, Worcestershire sås och soyasås.
Häll marinaden över det strimlade köttet och låt det marinera i kylen i ca. 15 timmar.
Pressa ur marinaden från köttet genom att kavla det med en kärr eller liknande. Placera ut köttet på bakplåtspapper eller ett galler och låt det torka i ugnen på 80°C i ca. 9 timmar (vänd bitarna efter halva tiden).
Om du använder ett galler, se till att ha en plåt med folie under som fångar upp köttsaften.


Se ett annat recept här:
www.zenreich.com/ZenWeb/beefjerky.htm


INGREDIENSER
500 gr Flankstek     Läs mer här
1/2 st Gul lök, hackad
0,25 tsk Timjan
2 st Lagerblad
2 tsk Salt
2 st Vitlöksklyftor, pressade
2 tsk Svartpeppar
1,5 dl Vinäger
3 dl Rödvin, torrt
3 dl Worcestershire sås
3 dl Soyasås
Tillbaks till recept Skriv ut recept Skicka recept till en vän